van Karnebeekstraat 111, Zwolle

Wij zijn momenteel gesloten

Behandelingen

Paradontitis

Parodontitis: ontsteking richting kaakbot

Als de ontsteking van de tandvleesrand (Gingivitis) zich uitbreidt in de richting van het kaakbot, zal het kaakbot worden afgebroken. Dit wordt Parodontitis genoemd. Als gevolg van de ontsteking bestaat de kans dat het tandvlees zich terugtrekt. Vaak heeft het tandvlees heeft dan geen gezonde kleur meer. Om dit te verduidelijken: bij mensen met een bleke huidskleur is de kleur van een gezond tandvlees lichtroze en is het strak getrokken rondom de tanden en kiezen. Tussen de tand en het tandvlees zit een kleine ruimte (pocket). Omdat ontstoken tandvlees los komt te staan van de tanden en kiezen wordt die ruimte dieper. De ontsteking in de tandvleesrand kan zich uitbreiden in de richting van het kaakbot. Daardoor laat het tandvlees nóg verder los. Door de ontsteking beschadigen de vezels en wordt het kaakbot afgebroken. Het gevolg hiervan: nog diepere pockets.

In die diepe pockets verkalkt de tandplak gedeeltelijk tot tandsteen. Naast uitgebreide (curatieve) behandeling is ook hier een goede instructie van groot belang. In beide gevallen van een tandvleesontsteking (Gingivitis of Parodontitis) is een goede, constante zelf zorg van uw mond van essentieel belang. We adviseren om grondig te poetsen en ruimtes tussen uw tanden en kiezen dagelijks schoon maken. Zodra tandplak zich weer begint op te hopen op de rand van het tandvlees zal de ontsteking terugkeren. Voorkom dat door tijdig en serieus zelf werk te maken van uw dagelijkse mondzorg.

Behandelingen

Situaties

Openingstijden

maandag, woensdag en vrijdag

9:00 – 17:00

dinsdag

9:00 – 20:00

zaterdag en zondag

gesloten

Wij nodigen u van harte uit in onze praktijk voor een eerste consult waarbij u kennis kunt maken met onze medewerkers en werkwijze. Vul uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Online afspraak maken
Telefonisch afspraak maken
Bent u al klant bij ons?