van Karnebeekstraat 111, Zwolle

Wij zijn momenteel gesloten

Mondhygiënist op locatie

Mobiele mondzorg

Kunt u, om wat welke reden dan ook, niet op naar de mondhygiëniste van Assendorp Mondhygiëne in Zwolle komen? Geen probleem. Dan komt er gewoon een mondhygiënist uit ons team naar u toe. Onze unieke service geldt voor ouderen, volwassenen en jongeren met een verminderde mobiliteit die door bijvoorbeeld ALS/ MS/ COPD, niet meer bij ons kunnen komen. U kunt een beroep op ons doen voor mondhygiënische zorg ten behoeve van uw eigen tanden maar ook voor uw kunstgebit.

Waarom mondzorg op locatie?

Een slechte mondgezondheid kan leiden tot ondergewicht, infecties elders in het lichaam of tot het vermijden van contact met anderen en daardoor door vereenzaming. Met een gezonde mond en gezond tandvlees behoren pijn, ontstekingen en/of slechte adem tot het verleden. Deze algemene gezondheidsklachten kunnen door een goede en tijdige (periodieke) mondzorg worden voorkomen.

Risico’s van slechte mondgezondheid

 • Pijn, ongemak bij kleine tandklachten;
 • Verhoogd risico op longontsteking;
 • Meer kans op hart- en vaatziekten;
 • Bij suikerziekte: risico op ontregeling bloedsuikerspiegel;
 • Minder kauwen betekent slechtere mentale gezondheid en snellere achteruitgang bij dementie;
 • Door het slinken van het kaakbot kan het kunstgebit bovendien minder goed gaan zitten, wat voor beschadigingen aan het mondslijmvlies kan zorgen;
 • Een pijnlijk gebit betekent vaak dat mensen als stoppen met het eten van vast voedsel waardoor het gewicht snel afneemt.

 

Hoe werkt mobiele mondzorg?
Met de mobiele mondzorg van Assendorp Mondhygiëne in Zwolle leveren we mondhygiëne hulp op locatie aan ouderen in verpleeghuizen en aan alle cliënten en bewoners in instellingen. Terplekke verzorgen wij een complete gebitsreiniging. Met mobiele apparatuur behandelen wij zoveel mogelijk in de vertrouwde omgeving. Ook bieden wij ondersteuning met tips en adviezen voor het zo goed mogelijk gezond houden van de mond. Wij richten ons daarbij op het behouden, eventueel verbeteren van de functies van de mond: kauwen, slikken, spreken en sociaal contact.

Wanneer schakelt u de mondhygiënist op locatie in?
We hebben allemaal tandheelkundige zorg nodig. Maar niet iedereen kan de mondhygiënist zelf bezoeken. Bijvoorbeeld als iemand langdurig bedlegerig is, slecht ter been is, aan ernstige plein- of straatvrees lijdt, gedetineerd is, in een zorginstelling woont, een extreme angst heeft voor de mondhygiënist. Of als iemand simpelweg geen tijd heeft. In al deze gevallen biedt de mondhygiëne zorg aan huis van Assendorp Mondhygiëne de oplossing.

Voordelen van mobiele mondzorg/zorg op locatie

 • Specifiek gericht op mondzorg voor ouderen.
 • Minder spoedgevallen en verval van gebit, door preventie.
 • Inclusief behandelplan met periodieke controles.
 • Zorgverlening in vertrouwde omgeving.

Tarieven
De tarieven die Assendorp Mondhygiëne hanteert zijn landelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

Vergoeding door verzekering
Iedere verzekeraar heeft eigen voorwaarden en vergoedingen. Alle verzekeraars zien het grote belang in van instructie en preventie op het gebied van mondhygiëne en vergoeden daarom de kosten geheel of gedeeltelijk.

De mondhygiënebehandelingen van kinderen tot en met het 18e levensjaar wordt 100% vergoed uit de basisverzekering vergoed. U betaalt dus niets, ook als u als ouder/ verzorger geen aanvullende tandarts verzekering heeft. Wilt u weten wat u vergoed krijgt? Neem dan contact op met uw verzekeraar of informeer vrijblijvend bij onze mondhygiënistenpraktijk.

Kostenbegroting

Wanneer de verwachte kosten meer dan 250 euro bedragen krijgt u van ons een kostenbegroting mee. Graag denken wij op het gebied van vergoedingen met u mee. Als uw verzekering bijvoorbeeld een behandeling niet of onvoldoende dekt is het bij ons mogelijk om de totaalkosten voor u te spreiden zodat u alsnog de aanbevolen behandeling kunt ondergaan en wel in aanmerking komt voor vergoeding van de kosten.

Zwangerschap

Waarom is gezond mond belangrijk tijdens de zwangerschap?
Tijdens de zwangerschap kunnen zich mondproblemen voordoen als gevolg van de veranderende hormoonhuishouding. Onder invloed van zwangerschapshormonen wordt de groei van bepaalde bacteriën gestimuleerd. Hierdoor hebt u meer kans op het krijgen van (tandvlees)ontstekingen (bijvoorbeeld zwangerschapsgingivitis of nog ernstiger: parodontitis). Uw tandvlees reageert tijdens zwangerschap heftiger op de aanwezigheid van tandplak. Tijdens de zwangerschap bestaat niet alleen een hoger risico op tandvleesontstekingen: als de tandvleesontsteking ernstig wordt, hebben sommige zwangere vrouwen een verhoogd risico op een vroeggeboren baby met een laag geboortegewicht. Extra aandacht voor de mondhygiëne tijdens de zwangerschap is dus erg belangrijk.

Bezoek daarom tijdens uw zwanger een keer vaker de mondhygienist.
De mondhygienisten van de praktijk voor mondhygiëne nemen voldoende tijd om u zo goed mogelijk te voorlichten en begeleiden voor gezond mond en gebit tijdens uw zwangerschap.

 

Onze praktijk voor mondhygiëne werkt met Pien support

Met Pien support kunnen wij u direct inzicht geven in vergoedingen en uw eigen bijdrage. Wij kunnen u informeren over het bedrag dat u zult terugkrijgen van de Behandelingskosten. En u krijgt van ons een begroting mee waarop u direct ziet wat uw eventuele eigen bijdrage is. Hierdoor komt u nooit voor verrassingen te staan.

Deze bedragen zijn altijd een indicatie en hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

 

Gratis mondhygiëne controle en voorlichting

U wilt binnen 15 minuten weten wat de conditie van uw tandvlees is? Bel ons (038 4214 278).

Dan plannen wij een gratis en volledig vrijblijvende afspraak in bij een van onze mondhygiënisten.

Behandelingen

Situaties

Openingstijden

maandag, woensdag en vrijdag

9:00 – 17:00

dinsdag

9:00 – 20:00

zaterdag en zondag

gesloten

Wij nodigen u van harte uit in onze praktijk voor een eerste consult waarbij u kennis kunt maken met onze medewerkers en werkwijze. Vul uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Online afspraak maken
Telefonisch afspraak maken
Bent u al klant bij ons?