van Karnebeekstraat 111, Zwolle

Wij zijn momenteel gesloten

Behandelingen

Mondhygiënebehandelingen kinderen

Mondhygiëne is van groot belang voor de gezondheid van volwassenen maar is dat nog meer bij kinderen. Dat is ook precies de redenen dat alle kinderen tot en met hun 18e levensjaar gratis verzekerd voor alle mondhygiëne behandelingen, ongeacht de verzekering van de ouders. Het maakt daarbij niet uit welke verzekering u heeft en of u al dan niet aanvullende verzekerd bent.

Het is cruciaal dat kinderen al op jonge leeftijd leren hoe ze hun gebit goed moeten verzorgen. Daardoor kunnen ze hun leven lang profiteren van een gezond, sterk, pijnvrij en fris gebit. Onze mondhygiënistenpraktijk is gespecialiseerd in mondhygiëne advies (o.a. preventief advies) speciaal voor kinderen. Als geen ander nemen wij alle benodigde tijd voor een uitgebreid advies en/of instructie.

Preventieprogramma “Gewoon Gaaf”

Mondhygiënist Zwolle

Het preventieprogramma voor kinderen “Gewoon Gaag” is hierbij een uiterst effectief middel en voorziet in maatwerk voor uw kind. Want kinderen, zelfs binnen één gezin, kunnen totaal van elkaar verschillen. Ieder kind heeft hulp en advies op haar/zijn tempo en manier nodig. Met Gewoon Gaaf gaat kijken we niet alleen of het kind goed genoeg poetst, we kijken ook naar de voeding. Want uit onderzoeken komt duidelijk naar voren dat voeding en gaatjes hand in hand gaan. Je kunt nog zo goed poetsen, als je veel suikers binnenkrijgt via voeding en drinken kun je alsnog veel gaatjes ontwikkelen.

Bij het programma Gewoon Gaaf is er een uniek stappenplan voor de volgende leeftijdscategorieën:
• 0 tot 4 jaar.
• 4 tot 12 jaar.
• 12 tot 18 jaar.

Het stappenplan dient als basis en zal op individueel niveau aangepast worden aan de behoeften van uw kind.

Onze werkwijze vanaf de intake:

• Uitleg inhoud Gewoon Gaaf.
• Vragen wat u als ouder/verzorger wat u van ons verwacht.
Mogelijk daarbij is bijvoorbeeld het volgende: “Mijn kind is erg bang voor de tandarts. Ik wil dat hij/zij, zonder angst naar de tandarts gaat en behandelingen toelaat”. Of “Mijn kind heeft bruine vlekjes op zijn/haar tanden. Ik ben bang dat hij/zij binnenkort gaatjes krijgt, hoe voorkom ik dat?”
• Bekijken hoe behandelbaar uw kind is. Lukt het om uw kind in de behandelstoel te krijgen of is dit te spannend? Kunnen wij met een spiegeltje in de mond kijken? Lukt het (al) om tanden en kiezen te poetsen?
• Vragen over voeding en het drinkpatroon van uw kind.
• Samen met u en uw kind (mits de leeftijd dit toelaat) doelen stellen en aan de slag gaan.

Bij iedere afspraak zullen er vaste punten gecontroleerd worden:
– Zijn tanden/ kiezen goed schoon?
– Zijn er zichtbare verkleuringen en/of gaatjes in de tanden of kiezen?
– Zijn de doelen die wij in de vorige afspraak hebben gesteld behaald?


Zijn er bijzonderheden waar wij rekening mee moeten houden?
– Moet bij een bepaalde voor- of achteruitgang ons behandeltempo worden
– aangepast?

Behandelingen

Situaties

Openingstijden

maandag, woensdag en vrijdag

9:00 – 17:00

dinsdag

9:00 – 20:00

zaterdag en zondag

gesloten

Wij nodigen u van harte uit in onze praktijk voor een eerste consult waarbij u kennis kunt maken met onze medewerkers en werkwijze. Vul uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Online afspraak maken
Telefonisch afspraak maken
Bent u al klant bij ons?